Briga o okolišu - Rezervirajte eko odmor u Hrvatskoj

Saznajte kako biti ekološki odgovoran gost u Hrvatskoj.
Slijedite ovih 5 jednostavnih koraka i uživajte u eco friendly odmoru u Hrvatskoj.

Jednostavan vodič za najbolji eco friendly odmor u Hrvatskoj

Jednostavan vodič za najbolji eco friendly odmor u Hrvatskoj

Bilo da ste prvi put u posjetu Hrvatskoj ili ste novi u eco friendly prihvatljivom načinu putovanja, imat ćete koristi od čitanja ovog članka. Ovaj jednostavan vodič pomoći će vam da imate nezaboravan odmor, a istovremeno zaštitite okoliš.

Izgleda Vam kao su svi posjetili Hrvatsku. Nevjerojatne plaže, tirkizno more, domaće vino, bogato kulturno naslijeđe, ljubazni ljudi… Ovi se pridjevi najčešće koriste za opisivanje Hrvata i Hrvatske. Dakle, zašto još niste posjetili "biser Mediterana"?

Horvatia, odnosno Hrvatska, kako to kažu mještani, je zapanjujuća vizija mora, drveća i otoka koje je teško uhvatiti na fotografiji.

Hrvatska je sigurno lijepo mjesto, zadržimo je takvom.

Želite li pronaći sve o najboljem eko friendly odmoru u Hrvatskoj, zar ne? Slijedite ovih 5 koraka, uživajte i ponovno se vratite.

Pronađite odgovarajuće odredište

Pronađite odgovarajuće odredište

Odakle putujete? Sigurno znate da većina oblika transporta doprinosi klimatskim promjenama. Ako želite smanjiti emisiju štetnih plinova prilikom godišnjeg odmora, odaberite destinaciju koja je bliža vašem domu ili do koje možete doći drugim prijevozom osim aviona.

Ako vaše putovanje u Hrvatsku mora uključivati zrakoplovne letove barem pronađite opcije eco-turizma. Mnogi hoteli, odmarališta i vile u Hrvatskoj shvaćaju negativan utjecaj na okoliš i djeluju na njega.

Izaberite najbolji način da dođete ovdje

Ono što želimo reći je da biste trebali odabrati ekološki najprihvatljiviji oblik prijevoza. Ako se možete voziti autobusom ili vlakom do Hrvatske, to svakako morate učiniti.

Ako morate letjeti, pokušajte izbjeći kratke letove i odaberite zrakoplovne tvrtke s višom stopom popunjenosti i učinkovitijim zrakoplovima.

Pronađite pravo mjesto za boravak

Pronađite pravo mjesto za boravak

Za vaš odmor odaberite eco friendly smještaj u Hrvatskoj.

Potražite vile i apartmane s učinkovitim sustavima za obradu otpada, koji recikliraju, koji su energetski učinkoviti, i, ako je moguće, one koji koriste ekološke materijale u svim segmentima.

Budite eko-odgovorni gosti

Prilikom posjeta Novigradu, Hrvatskoj ili nekom drugom mjestu, trebate poštivati lokalnu okolinu.

To znači:

  • kretanje po označenim stazama i javnim pješačkim stazama
  • ne uklanjate biljke
  • ne hraniti divlje životinje
  • nikada ne bacajte otpad

Budite eko-odgovorni gosti

Kada se vratite u svoj apartman želite se isprati sve dnevne avanture - razmislite o očuvanju vode i tuširanju umjesto kupanja. Smanjite upotrebu proizvoda za osobnu njegu i deterdženata, ručnika za ponovno korištenje i posteljine.

Trebate ograničiti potrošnju energije. Učinkovita potrošnja energije u ovom slučaju uključuje korištenje klima uređaja i tople vode. Isključite sva svjetla i slavine kada napustite apartman.

Pamučne štapiće i vatice, kondome, tampone i plastiku ne treba bacati u školjku. Odložite sanitarni otpad na odgovarajući način.

Gotovo sva ambalaža za piće može biti vraćena uz povrat novca (0,5 kn / komad) pa razmislite o njihovom vraćanju na recikliranje. Smanjite broj vrećica, salveta i potrošnog materijala koje koristite kada jedete i kupujete.

Ako čitate ovaj članak, vjerojatno ste jako zainteresirani za ekološki odmor u Istri, Hrvatska. Ovo je nešto posebno za Vas - besplatno dobijte člansku iskaznicu Ville Bionda i uštedite do 20% prilikom objedovanja i kupovine u najpoznatijim istarskim restoranima, konobama, vinarijama i suvenirnicama. Budite ekonomski i ekološki svjesni!

Učinite svoj odmor u Hrvatskoj još ekološki prihvatljivijim i izbjegavajte štetne rekreativne aktivnosti. Izbjegavajte sportove koji su štetni za okoliš, umjesto toga iznajmite bicikl.

Povratak s odmora u Hrvatskoj

Povratak s odmora u Hrvatskoj

Želite dugo pamtiti godišnji odmor u Hrvatskoj, ali 500 godina je previše. Za plastičnu vrećicu potrebno je i do 500 godina da se razgradi pa uzmite sa sobom vrećicu za višekratnu upotrebu kada idete u kupovinu suvenira.

Razmislite dvaput i brojite do stotinu prije nego što kupite suvenir izrađen od bilo koje ugrožene vrste, uključujući životinjske kože i dijelove tijela, kornjačevinu, slonovaču ili koralj - mogli bi biti nezakoniti.

I konačno… uživajte u Hrvatskoj prirodi i okolišu.

Na ovom planetu ima toliko toga što izgleda nevjerojatno, zapanjujuće i oduzima dah. Zadržimo to takvim.

Želite li rezervirati ekološki odmor u Novigradu, Hrvatska? Učinite to sada!

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Care about the environment - Book eco vacation in Croatia
Care about the environment - Book eco vacation in Croatia

  Blog - Sve