Novigrad

Novigrad, majhno ribiško mestece, nepremagljivega šarma in bogate zgodovinske ter kulturne dediščine ne pusti ravnodušnega nobenega obiskovalca. Ozke uličice z značilnimi raznobarvnimi pročelji, zvonik, ki se dviga nad mestom, prečudovita obala in mestno obzidje, ki okvirja zgodbo tega mesta, vam ponujajo skoraj intimno ozračje, značilno za majhna mediteranska mesteca.

Zaradi ugodnega položaja in rodovitnega zaledja je bil Novigrad naseljen že v antičnem času, skozi zgodovino pa so si ga prilaščali številni narodi. Mestno zobato obzidje, ki izvira iz 13. stoletja, priča o bogati zgodovinski zapuščini, katere velik del se danes nahaja v muzeju Lapidarium. Njegova bogata zbirka govori o identiteti mesta.

Med raziskovanjem zgodovinskih plasti Novigrada boste odkrili prijazne gostitelje, umetniške galerije, trgovine z avtohtonimi istrskimi delecijami in tudi restavracije z odlično gastronomsko ponudbo. Prijetno bivanje v tem mestu vam bodo zagotovili tudi urejeni parki, sprehajališča ob morju, kolesarske steze in lepote zaledja.

Foto galerija